×
Bejelentkezés
Feliratkozás

Amennyiben feliratkozik, megkaphatja hírlevelünket, és hozzászólhat a közzétett anyagokhoz.

Feliratkozom a hírlevélre
keresés

Állatasszisztált terápia - Bemutató foglalkozás 2014.június 21.

Kutyaterápia -Állatasszisztált terápia. Bemutató foglalkozás 2014. június 21.(szombat)  10.45 -től, ESL Nyelviskola , Freiburg, Werthmannstrasse 18

Lakik Freiburgban egy magyar kutya, igazi hungarikum, "aki" rendelkezik a terápiás kutya végzettséggel. Lehetőséget kapott arra, hogy gyerekekkel csoportban dolgozhasson, játsszon.  Június 12-én a freiburgi magyar óvoda, iskola, Ringató gyerekeinek  is bemutatkozik. A program: Ismerkedés a kutyával, „Ugord át a kutyát!“, Elvesztettük a testrészeket, Elbúcsúzás.

A kutya terápiás foglalkozásokba való bevonását először B. Levinson amerikai pszichológus alkalmazta a hatvanas években, mint olyan terápiás módszert, amellyel sikeres előrehaladást lehet elérni pszichésen sérült gyermekek kezelése során. Az ezt követő évtizedekben egyre több olyan tudományos vizsgálat látott napvilágot, mely igazolta a kutya -mint fejlett szociális viselkedést mutató állat- terápiás munkában való hatékonyságát. Többek között ennek is köszönhetően terjedt el a 80-as években előbb az Egyesült Államokban majd egyre több európai országban a kutya terápiás alkalmazása. Mindenkit szeretettel várunk!

Forrás: www.freiburgimagyarok.com, Fotó: www.ebgondolat.postr.hu

Hozzászólások

Nincsenek hozzászólások