×
Bejelentkezés
Feliratkozás

Amennyiben feliratkozik, megkaphatja hírlevelünket, és hozzászólhat a közzétett anyagokhoz.

Feliratkozom a hírlevélre
keresés

A Csincsele és színjátszó kör október 11-i foglalkozása a Technikai múzeumban

Nagyon örültünk, hogy ilyen sokan ismét a Csincselét választották szombati programnak, és szeptember 27-én tizenöt gyermek jelent meg foglalkozásunkon.

Továbbra is az őszről beszélgettünk, de ezúttal a zene és tánc eszközeivel közelítettük meg témánkat. A mondókák és énekek eddig is fontos szerepet játszottak anyanyelvi fejlesztő programunkban, de hogy a tánc miért köthető szorosan az őszhöz, arról most részletesen is hallhattunk. A Kalocsa környéki táncok közül a vokálisan kísért fércelőn kívül a lassú csárdás és verbunkos helyi változatainak néhány lépését próbáltuk elsajátítani. Terveink között szerepel, hogy ezeknek a táncoknak más tájegységekről származó változataival is megismerkedünk.A színjátszósok gyönyörű színpadot készítettek papírdobozból, falevelekből és őszi termésekből, majd nagy lelkesedéssel adták elő bábjátékukat a kisebbeknek. A korábban Drøbakban, Vestbyben és a botanikus kertben tett hangulatos kirándulásaink adták az ötletet, hogy a következő foglalkozásunkat az oslói Technikai múzeumban tartsuk.
Gyertek minél többen, itt mindenki talál magának valami érdekességet! Hozzátok el a szülőket, nagyszülőket, barátokat is!  Legózni, kísérletezni mindenki szeret. Vetélkedőre is számíthattok!
A múzeumban legófesztivál van október 4-19. között, amit szintén megnézhetünk. Találkozás 11 órakor a múzeum bejáratánál.
Mindenkit szeretettel várunk!

Forrás: www.mbk-norvegia.no

Hozzászólások

Nincsenek hozzászólások