×
Bejelentkezés
Feliratkozás

Amennyiben feliratkozik, megkaphatja hírlevelünket, és hozzászólhat a közzétett anyagokhoz.

Feliratkozom a hírlevélre
keresés

A kiskőszegi ütközet 70 éves évfordulója

A novemberi hónap a drávaszögi magyarságot megint csak két jelentős eseményre emlékezteti. Az egyik évforduló a Batinai ütközet 70. évfordulója, a második pedig a kiskőszegi híd átadásának 40. évfordulója.

Lépten, nyomon találkozunk olyan emberekkel, akik emlékeznek ezekre az eseményekre. A Batinai ütközet egyike volt a legnehezebb csatáknak a második világháborúban. A Vörös Hadseregnek és a Jugoszláv Néphadseregnek közös célja volt ebben a csatában, együtt igyekeztek áttörni a frontot a bácskai oldalról, ugyanakkor a drávaszögi oldalon a német hadseregnek igen jól megerősített pozíciói voltak. Senki nem várta, hogy éppen itt kerül sor az átkelésre, hisz a Duna medre rendkívül széles, rétek, mocsarak kapcsolódnak hozzá mindkét oldalról, így az átkelésnek reális lehetőségei nem voltak. A Vörös Hadsereg részéről ez egy taktikai lépés volt, éppen a lehetetlen miatt választották ez a pontot. 1944. november 9. és 10. közötti éjszakán kezdődött a felderítő csoportok átkelése, amely az oroszok és a partizánok közös akciója volt. Ezzel kapcsolatban megmaradt egy nagyon ismert pont, a 169 véres kóta. Az áttörés november 19-én következett be, amikor sikerült a Kiskőszegnél és Apatinnál levő védőpontokat egyesíteni és támadni. November 19. és 30. között megtörtént a Drávaszög végleges elfoglalása. Ezt élte meg ilyen rendkívül nehéz körülmények között a lakosság. Köszönve a hegyaljába ásott pincéknek, aránylag nem sok áldozata volt a csatának. Az emberi áldozatok a katonaság körében következtek be mindkét oldalról. Miután befejeződött ez a hadművelet, a Vörös Hadsereg folytatta útját Budapest és aztán Berlin felé, ugyanakkor az 51. Vajdasági Brigád pedig Eszék irányába vette útját.
Harminc évvel a jelentős nemzetközi esemény után végleges döntés született arról, hogy a Duna kap egy hidat ezen a szakaszon, Kiskőszegnél áthidalják a folyót Bácska irányában. Megalkották a karcsú híd tervét, amely hosszúságával, formájával, a hozzátartozó bekötő hídrészekkel valósággal technikai csodának számítanak. A közlekedés szempontjából európai fontosságú híd az 51. Vajdasági Brigád nevet kapta.

Celler Imre nyugalmazott építész is visszaemlékezett a híd építésének időszakára és annak megnyitójára
- A híd alapkövét 1972. május 9-én helyezték el. A híd lokális eszközökből készült, a zombori járás nagy kölcsönt vett fel az építésére. A munkálatokat a belgrádi Mostogradnja végezte, Magyarországról, a GanzMagor gyárból érkezett az a mennyiségű acél, amely a híd építésénél használatba került. A 638 méter hosszú és 11,2 méter széles híd 11 betonoszlopon fekszik. A híd építése rendben zajlott, ekkora hidak megvalósításakor egy-két haláleset bekövetkezhet, a kiskőszegi híd építése során azonban szerencsére egy sem történt. A híd átadása a Batinai csata 30. évfordulóján történt. A hidat a Batinai ütközet egyik résztvevője, magas beosztású katonai egyéniség, Kosta Nađ adta át rendeltetésének. Az ünnepségre nagyon sok meghívott vendég volt, többek között én is - mesélte Celler Imre, a hídépítés munkálatainak egyik koordinátora.

- A híd megnyitóján rengetegen voltak. Méreteit tekintve maga az esemény is méltó volt a két másikhoz, ahhoz, hogy a Batinai ütközet évfordulójára készült és arra, hogy végre a Duna két partján élő emberek egy hídon közlekedhetnek. Nem épp nőnek való téma, de nekem a diplomamunkám volt a híd története. Igen élveztem, amikor egy ilyen hatalmas gigásszal birkóztam, miközben igen gyakran el kellett mennem, hogy felvételezzem, hogyan haladnak a munkálatok. Mindig, amikor egy felvételt készítettem és visszajöttem az épülő hídról, győzelmi érzés fogott el. A diplomamunkát csak a híd átadása után adtam le - mesélte Kiss Piroska nyugalmazott tanár.

Forrás: www.smu-mesz.hr

Hozzászólások

Nincsenek hozzászólások