×
Bejelentkezés
Feliratkozás

Amennyiben feliratkozik, megkaphatja hírlevelünket, és hozzászólhat a közzétett anyagokhoz.

Feliratkozom a hírlevélre
keresés
Zaha Alexandra, a Zrínyi Ifjúsági Kör iskola-vezetője
2013 június 21.

Játékos magyar nyelvi tábor a Mindszentynumban – Buenos Aires

Tetszik a palacsinta, ízlik, vagy szeretjük? A Zrínyi Ifjúsági Kör (ZIK) kétnapos játékos nyelvi táborában hasonló kérdésekre kellett gyorsan válaszolniuk az argentínai magyar származású fiataloknak, ha pontot akartak gyűjteni a szellemi akadályversenyben.

Jól jártak, ha tudták, hol találjuk Pannonhalmát és miről híres; lehet-e csónakázni a Kis-Balatonon, illetve hogy mitől kelnek életre a tűzpiros, szilvakék, koromfekete szavaink. Kicsik és nagyok a korosztályuknak, tudásszintjüknek megfelelő játékos feladatokat oldottak meg, így gazdagítva magyar nyelvtudásukat, fejlesztve Magyarországgal kapcsolatos ismereteiket.

A helyszín - Fóthy István elnök úr örömére és egyetértésével - ezúttal az argentínai Mindszentynum volt. A fiatalok így megismerhették a Balassi Intézet társult intézeteként működő intézményt is a két nap alatt.

Az első nap végén Magyarországról szóló rövid reklámfilmek segítségével idézhették fel a csoportok a Zrínyi Ifjúsági Körben aznap tanultakat. A Balassi Intézet magyarországi munkatársai nemcsak a tanárképzések során, hanem az iskolai, tábori "terepen" is bemutatták azokat a módszertani fogásokat, amelyekkel hatékonyabbá és érdekesebbé tehető a diaszpórában működő magyaroktatás, a nyelvi megmaradás egyik elengedhetetlen feltétele.

A Zrínyi Ifjúsági Kör tanárai Buenos Airesben minden héten várják a játékos formában magyarul tanulni vágyókat, néptáncoktatással, játékokkal gazdagítva a programot.

Hozzászólások

Nincsenek hozzászólások