×
Bejelentkezés
Feliratkozás

Amennyiben feliratkozik, megkaphatja hírlevelünket, és hozzászólhat a közzétett anyagokhoz.

Feliratkozom a hírlevélre
keresés

Újabb magyar gyermek- és ifjúsági könyvek Helsinkiben

A pasilai könyvtárba kb. 40 újabb magyar gyermek- és ifjúsági könyv érkezett

A pasilai könyvtárba kb. 40 újabb magyar gyermek- és ifjúsági könyv érkezett, így a fővárosi agglo-meráció könyvtáraiban jelenleg már közel 150 magyar nyelvű könyv található, amit érdemes ki-használnia az itt élő kétnyelvű gyermekeknek és fiataloknak. Az újonnan beszerzett könyvek között szerepelnek klasszikusok és kortárs szerzők (például Csukás István, Bálint Ágnes, Fésűs Éva, Lázár Ervin, Marék Veronika, Kányádi Sándor, Varró Dániel, Berg Judit, Lakatos István), versek (Cini-cini muzsika, Kerekítő), ismeretterjesztő könyvek (Budapesti ill. Balatoni böngésző, A jogerő legyen veled, 88 magyar találmány), valamint kedvelt finn sorozatok magyarul megjelent kötetei (többek között Tatu és Patu, Mi, Banditáék, Risto Rapper, Ella).

Érdemes rákeresni ezekre a szerzőkre és könyvekre a finn könyvtárak HelMet-nyilvántartásában: http://www.helmet.fi/fi-FI

A Magyar Kulturális és Tudományos Központ is beszerzett újabb gyerek- és ifjúsági könyveket, ezeket külön polcon helyeztük el könyvtárunkban, hogy könnyebben megtalálhatók legyenek. Könyveink immár az interneten keresztül is kereshetők, intézeti honlapunk „Könyvtár“ menüjében: http://www.helsinki.balassiintezet.hu/hu/2011-11-08-23-08-15/. A kölcsönzés feltételei is elolvashatók honlapunkon, mindenkit szeretettel várunk!

Forrás: www.magyarutca.org

Hozzászólások

Nincsenek hozzászólások