×
Bejelentkezés
Feliratkozás

Amennyiben feliratkozik, megkaphatja hírlevelünket, és hozzászólhat a közzétett anyagokhoz.

Feliratkozom a hírlevélre
keresés
Kovalszki Péter
2013 augusztus 17.

Búcsúztató, Lake Hope, 2013. augusztus 17.

Augusztus közepén egy hétig magyar szóval, énekkel telt meg az Ohio-i Lake Hope Állami Park, ahol a Magyar Baráti Közösség 38-ik alkalommal tartotta évi ITT-OTT Találkozóját.

Kedves barátaim, engedjétek meg, hogy fiataljaink búcsúműsora  után magam is szóljak egy pár szót.

Megvolt  ezévi Itt-Ott-unk is, és jó volt újra együtt lenni! Jó volt e tájon – a helyenként pannon vidékekre, a Nyárádmentére, Erdővidékre emlékeztető szelídhajlatú, dombos világban lenni, és jó volt e megújult épületben, indulásunk színhelyén tölteni hetünket. És hetünk ismét eseményekkel, új arcokkal, új barátokkal volt teli. Láttátok, mi számon tartjuk barátainkat, kedves vendégeinket – az Itt-Ott után is, ezt tesszük majd veletek is, s erre kérünk titeket is – tartsatok meg minket, e hetet emlékezetetekben.

Jó volt újra elbeszélgetni dolgainkról, s részt venni az egyetemes magyar életben . Elmondhatjuk Horváth János barátunkkal, hogy az idén is , akár tavaly, Magyarország szíve itt is dobogott! Jó volt ismerkedni a Vajdasággal, a Kőrösi Csoma Sándor program internjeivel, kárpátmedencei cserkészekkel. Jó volt ennyi ügyes, szép, elkötelezett magyar fiatallal lenni és új észak-amerikai magyar vendégeket üdvözölni – reméljük viszontlátjuk őket a jövőben is! De életünk az idők során az egyhetes találkozásból lassan évesre váltott. És tudtunk cselekedni, ezt az éves életet megtervezni, adni ehhez munkát, eszmét, törődést és bőkezűen adakozni is. Ez teszi majd lehetővé jövő terveink megvalósítását: 2014-es kalendáriumunk elkészítését, egyéb kiadói terveinket, karitatív tevékenységünket, egyáltalán, jövőbeli közös dolgainkban való részvételt is. Őszi tanácsülésünk,  következik majd, s ennek során nekilátunk 2014-es találkozónk tervezésének.És folytatjuk részvételünk a Magyar Diaszpóra Tanács programjaiban – a Julianus programban, a Külhoni Magyar Sajtószolgálatban, a Kőrösi Csoma Sándor Programban, támogatjuk vajdasági , más szórványbeli testvéreink jogait és küzdelmét az autonómiáért.Végül, de nem utolsó sorban támogatjuk állampolgársági jogaink, kötelességeink minél teljesebb gyakorlását.Kedves barátaim, térjetek haza közösségeitekbe, vigyétek el találkozónk hírét, ismertessétek eseményeit, terveinket. A Mindenható vigyázzon rátok. Jó utat!

Hozzászólások

Nincsenek hozzászólások