×
Bejelentkezés
Feliratkozás

Amennyiben feliratkozik, megkaphatja hírlevelünket, és hozzászólhat a közzétett anyagokhoz.

Feliratkozom a hírlevélre
keresés

A Nagy Háború képregénypályázat – 2015

A pályázat címe: 1915: Magyarok az Isonzónál

A Nagy Háború Kutatásáért Közhasznú Alapítvány (a továbbiakban: NHKKA) és a Magyar Képregény Szövetség (a továbbiakban: MKSZ) pályázatot hirdet képregények készítésére az Isonzói melletti harcok kezdetének 100. évfordulója alkalmából. A Nagy Háború Blogot működtető alapítvány és a szövetség tagjaiból álló zsűri által kiválasztott nyertes művek pénzdíjazásban részesülnek. A legjobb pályaműveket a nagyhaboru.blog.hu elektronikusan közzéteszi, és nyomtatott kiadványban is megjelenteti.

Részletes kiírás

A pályázat címe: 1915: Magyarok az Isonzónál
A téma: Az Isonzó menti események, személyes történetek feldolgozása – történelmi források alapján vagy fiktív történet formájában.
Csak magyar nyelvű vagy szöveg nélküli képregénnyel lehet pályázni.
A képregények minimális terjedelme 3, maximális terjedelme 5 oldal lehet.
A képregényt kérjük szabványos, álló A4-es arányra tervezni.
A pályázatra fekete-fehér, szürkeárnyalatos és színes képregényeket egyaránt várunk.

A pályázati anyag

1. Rövid bemutatkozó levél valamennyi szerző nevének és szerepkörének (író, rajzoló, beíró, stb.), valamint életkorának a feltüntetésével.
2. Közlésre kész képregényoldalak JPG formátumban, képernyőn jól olvasható méretben, 100 dpi felbontásban. A képregényoldalak ajánlott szélessége 700-800 pixel. Egy képregényoldal mérete ne haladja meg az 1 MB-t.
Megjegyzés: A nyomtatásbeli megjelenés érdekében kérjük a pályázati anyagokat nyomtatható minőségben is archiválni.

A beküldés módja

A pályaműveket e-mailben, a palyazat [kukac] nagyhaboru [pont] hu címre kérjük beküldeni.
A rajzanyagokat JPG formátumban kérjük csatolni ehhez az e-mailhez, akár egyenként (nem beágyazva), akár egyetlen fájlba tömörítve ZIP vagy RAR kiterjesztéssel.
Az anyagot arról az e-mail címről kérjük elküldeni, amelyen a zsűri el tudja érni a pályázót értesítés céljából.

Határidők

Beküldési határidő: 2015. augusztus 30. vasárnap éjfél
Eredményhirdetés: 2015. szeptember vége.

Zsűrizés

A zsűri a három általa legjobbnak ítéltet művet részesíti pénzdíjazásban. A zsűri fenntartja magának a jogot, hogy – a pályaművek színvonalának megfelelően – eltérjen ettől, és több vagy kevesebb díjat adjon ki.
A zsűri 5 tagját az NHKKA és az MKSZ delegálja.

Díjazás

Az első három helyezetett a zsűri az alábbiak szerint díjazza:
  I. helyezett: nettó 80 ezer forint
 II. helyezett: nettó 50 ezer forint
III. helyezett: nettó 30 ezer forint

Szerzői és kiadói jogok

A pályaművek szerzői joga az alkotók kizárólagos tulajdonában marad.
Valamennyi résztvevő kijelenti, hogy hozzájárul pályaművének a nagyhaboru.blog.hu honlapon történő közzétételhez.
A blog kötelezettséget vállal legalább a három helyezett közzétételére. A blog a pályázat eredményéről és a nyertes pályaművek közzétételéről sajtóhírben fog beszámolni, hogy a képregények a lehető legnagyobb nyilvánosságot élvezzenek, amiben az MKSZ is valamennyi létező csatornájával részt vesz.
A szerzők saját honlapjukon, blogjukon, egyéb webes felületeiken egy mintaoldalt helyezhetnek el, valamint URL hivatkozást a Nagy Háború Blogon elérhető teljes képregényükre.
A Nagy Háború Kutatásáért Közhasznú Alapítvány hosszabb távú terve ennek és esetleges további pályázatainak az anyagát nyomtatott formában megjelentetni. Ez a kiadvány legkésőbb 2018-ban, az I. világháború lezárásának a 100. évfordulója alkalmából fog elkészülni.
Ennek megfelelően a blog opcióra tart igényt a pályaművek első nyomtatásbeli megjelentetésére. Az opció négy évre szól, és átruházható az alapítvány által kijelölt partnerkiadóra. A nyomtatásbeli megjelenés anyagi feltételeiről a kiadó külön megállapodást fog kötni a szerzőkkel.

A pályázat részletes tematikája, forrásanyagok

A pályázat az isonzói események körülményeire, azok közvetlen előzményeire, következményeire koncentrál. A pályázatra valós történelmi eseményeken alapuló és fikciós pályaműveket egyaránt várunk.
A mű témájául bármely, az 1915-ös isonzói eseményekhez kötődő valós vagy fiktív beszámoló, illetve saját történet választható.


 

Forrás: http://nagyhaboru.blog.hu

Hozzászólások

Nincsenek hozzászólások