×
Bejelentkezés
Feliratkozás

Amennyiben feliratkozik, megkaphatja hírlevelünket, és hozzászólhat a közzétett anyagokhoz.

Feliratkozom a hírlevélre
keresés
2015 december 13.

Karácsonyi koncert hollandiai magyar zenészek és az Amszterdami Magyar Kórus közreműködésével

Idei karácsonyi koncertünkön Hollandiában élő fiatal magyar zenészek mutatkoznak be

Idei karácsonyi koncertünkön Hollandiában élő fiatal magyar zenészek mutatkoznak be, és az 1 éves születésnapját nemrég ünnepelt Amszterdami magyar kórus is fellép új karácsonyi repertoárjával.
Szilágyi Kinga (szaxofon) a tilburgi művészeti főiskola (Fontys Hogeschool) női szaxofon-kvartettjének többi tagjával (Astrid Boekel, Nicole Groenendijk és Sonja Oberkofler) a hangszerre írt és átírt klasszikus és könnyebb darabokat ad elő. Magyar Enikő (brácsa) és Dudás Nóra (zongora) Joachim József: Hebräische Melodieen című műve mellett Schumann-darabokat játszanak, majd az zongora- és orgonaművésznő előadásában karácsonyi zongoramuzsikát hallgathatunk. Az Amszterdami Magyar Kórus programján karácsonyi kórusművek szerepelnek a középkortól napjainkig, vezényel: Burján Orsi. Mindig öröm számunkra, ha a Szalon közönsége megismerheti az itt élő magyar művészeket, köszönjük nekik a szerepvállalást! A Kórusnak pedig gratulálunk az 1 éves fennálláshoz! A karácsonyi hangulathoz a műsoron kívül gasztronómiai ajánlatunk is hozzájárul – aki régen jár a Szalonba, tudja, hogy ilyenkor a kávézóban Éva beiglije kapható, ne hagyjátok ki! Aki lemaradt a novemberi könyvvásárról, még vásárolhat könyvet karácsonyra (gyerekkönyv, szépirodalom, magyar könyvek hollandul, stb).

2015. dec. 13., vasárnap 14.00-től (Az előadás 14.45-kor kezdődik.) Koncert, előtte/utána a karácsonyi finomságok a büfében! Goethe Intézet Amsterdam, Herengracht 470 (útleírás:www.goethe.de/ins/nl/ams/knt/anf/nlindex.htm) Hozzájárulás: 9 euró, 18 éves kor alatt: 7 euró, (belépő és egy ital)

Következő dátum: 2015. január 17.

 

Forrás: http://magyarszalon.nl/

Hozzászólások

Nincsenek hozzászólások