×
Bejelentkezés
Feliratkozás

Amennyiben feliratkozik, megkaphatja hírlevelünket, és hozzászólhat a közzétett anyagokhoz.

Feliratkozom a hírlevélre
keresés

Partnerek

Angliai Magyarok Szövetsége
Az Angliai Magyarok Szövetsége ami a legtöbb angliai magyar weblappal ellentétben nem akar tőled semmit, nem kell regisztrálni, bejelentkezni stb. csakis és kizárólag az angliai élettel kapcsolatos információk tárháza ami bármikor rendelkezésedre áll!
A Vadrózsa magyar népitáncegyüttes
A Vadrózsa Folklor együttes 1982-ben kezdte el a munkáját egy gyermek csoporttal. Azóta is a magyar kultúra és népi hagyományok ápolására törekszik.
Észtországi Magyarok Munkácsy Mihály Egyesülete
Egy maroknyi magyar: Bizinger József , Asszonyi István, Asszonyi Erzsébet, Asszonyi András, Lõhmus Judit, Strömpl Judit, Suba Sándor és Anna, Szirkó Ferenc és Éva, Jana Árpád és Ljuba, Talur Katalin és Bán István 1988 november 5-én Tartu-ban megalapította a Munkácsy Mihály Észtországi Magyar Kulturális Egyesületet.
Ady Endre Diákkör Prága
Egy Prágában tanuló magyar diák számára az első számú hely, ahol jó társaságban szórakozhat és hasznos információkhoz juthat, az Ady Endre Diákkör.
Amszterdami Magyar Szalon
Az Amszterdami Magyar Szalon keretében magyar témájú, magyar nyelvű kulturális összejöveteleket tartunk, melyekre havonta egyszer vasárnap délután várjuk az érdeklődőket az amszterdami Goethe Intézet patinás csatornaparti épületében.
Írországi Magyarok - HunHut
Egy régi-új kezdeményezés, mely egyre több követőre, támogatóra talál. A HunHut nem csak egy szervezet, egy virtuális csoport. Célunk, hogy az Írországban élő magyaroknak saját közösségi házat, teret teremtsünk, mely mindenkit tárt kapukkal vár majd a jövőben.
Ausztráliai és Új-Zélandi Magyar Szövetség - AUZMSZ
1955-ben megalakult a magyar bevándorlók országos csúcsszervezete, az Ausztráliai Magyar Szövetség (AMSZ). Az 1990-es évek elején a Tasmán-tengeren túli Új-Zéland magyar közössége is csatlakozott az AMSZ-hez, amely ekkor kapta az Ausztráliai és Új Zélandi Magyar Szövetség (AUZMSZ), angolul Federal Council of Hungarian Associations in Australia and New Zealand nevet.
Bázeli Kulturális Magyar Találkozó
Összejöveteleink elsődleges célja, hogy a magyar kultúrát ápoljuk, és a Bázel és környékén élő, magyar anyanyelvű fiataloknak ehetőségük legyen egymás megismerésére.
Bécsi Magyar Kultúregyesület Délibáb
A Délibáb Bécsi Magyar Kultúregyesület 1945-ig vezeti vissza fennállásának történetét. Jelenleg a Kultúregyesület égisze alatt működik a Délibáb néptánccsoport, a Bécsi Banda zenekar, a Tarka-Barka népdalkör, a Szivárvány gyermektánccsoport, a Bécsi K.V. Színjátszócsoport és a GodArt modern tánccsoport.
Barros Magyar kultúrkör
A „Baross“ Magyar Kultúrkör 2002-ben alakult azzal a céllal jött létre, hogy az anyanyelv, a magyar kultúra megőrzése és a hagyományok ápolása szervezett formában is létezzen a tengerparti nagyvárosban, Fiumében is.
Berlini Magyar Egyesület
A Magyar Egyesület e.V. 1990-ben alakult meg. Több mint kilencven tagot összefogó közösségünk célja alapszabályzatunknak megfelelően a magyar nyelv, a magyar kultúra ápolása és terjesztése, továbbá magyar szellemű közösségi élet támogatása Berlinben. Tagjaink többsége olyan magyar, illetve magyar nemzetiségű személy, aki hosszabb ideje él Németországban. A vegyes házasságban élők házastársai számára is megszokott társasággá váltunk. Természetesen bárki mást is szívesen látunk körünkben, például szülőhazánk iránt érdeklődő más nemzetiségűeket, Berlinben tanuló magyar diákokat, vagy ideiglenesen itt tartózkodó magyarokat, akikkel anyanyelvünket is gyakorolhatjuk.
Berlini Szalon
A legtöbb intézményt valamilyen felsőbb döntés alapján hozzák létre, alapítják. Léteznek azonban olyanok is, amelyek maguktól születnek, működnek és az évek során, mintegy automatikusan, intézménnyé növik ki magukat. Ez utóbbi kategóriába tartozik a Berlini Szalon.