×
Bejelentkezés
Feliratkozás

Amennyiben feliratkozik, megkaphatja hírlevelünket, és hozzászólhat a közzétett anyagokhoz.

Feliratkozom a hírlevélre
keresés

Dél Amerika

 
 • ÚJ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
  Beküldési határidő: 2015. október 30.
 • Hungária Könyvbarátok Köre, Kölcsönkönyv- és Levéltár
  A Hungária Könyvbarátok Köre (HKK) könyvtár független szerv, aminek a Hungária fedelet nyújt, de amely minden érdeklődőnek szabadon rendelkezésére áll.
 • A Chilei Magyar Kulturális Egyesület
  1989-ben keletkezett azzal a céllal, hogy minden magyart, valamint magyarsággal együtt érző személyt felkaroljon, és egyesítse az összes előző, az akkoriban már nem működő, fent említett egyesületek tagjait, függetlenül a személyes vallási és politikai álláspontjaiktól.
 • Játékos magyar nyelvi tábor a Mindszentynumban – Buenos Aires
  Tetszik a palacsinta, ízlik, vagy szeretjük? A Zrínyi Ifjúsági Kör (ZIK) kétnapos játékos nyelvi táborában hasonló kérdésekre kellett gyorsan válaszolniuk az argentínai magyar származású fiataloknak, ha pontot akartak gyűjteni a szellemi akadályversenyben.
 • A Latin-Amerikában él ő magyarság São Paulóban találkozott
  Április 19-21. között a brazíliai São Paulóban rendézték meg a Latin-Amerikai Magyar Országos Szervezetek Szövetsége (LAMOSZSZ) II. Találkozóját. A gyűlésen, melynek fővédnöke Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Latin Amerikának magyarságát képviselő számos szervezet vett részt.
 • Az Uruguayi Magyar Otthont 1936. április 26-án alapította a magyarok egy olyan csoportja, akik egy olyan politikai, illetve vallási ideológiáktól mentes magyar intézményt kívántak létrehozni, amelyik fő küldetése a magyar kultúra valamennyi megnyilvánulásának a fejlesztése és terjesztése.
 • Az 1947-50 között venezuelába kivándorolt magyarok elsö gyülekezö helye és otthona egy bérelt villa (Quinta Mauraco) volt, majd a kicsiny, de lelkes csoport 1952-töl egy tágasabb otthonba költözött; az Avenida Los Castaños-on, Los Chorros negyedbe, Caracas keleti részébe.
 • A háromnapos rendezvény létrejötte minden latin-amerikai magyar győzelmének tekinthető. Minden jelenlét a Magyarországgal való kapcsolatot erõsíti és a külföldi magyar közösségek életerejét bizonyítja.