Rólunk

Nyomtatott és online formában jelenik meg negyedévente!

A KULTIKA keresztény gondolkodást, szemléletet sugárzó folyóirat. A Romániai Magyar Kereszténydemokrata Mozgalom negyedévenként megjelenő lapja. 
Nap mint nap azt tapasztaljuk, hogy az erdélyi magyar társadalomban is egyre jellemzőbb a csalódottság, a politikától és a közügyektől, valamint ideológiától való határozott elfordulás. Az emberek érdeklődése pragmatikussá vált és cselekedeteik helyességét a gyakorlat, a mindennapi élet és az eredmények alapján ítélik meg. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy mindennek az értéke az ára. Jobb viszonyba kerültünk és több időt töltünk az okostelefonunkkal, mint családtagjainkkal. 

Egyebet ajánlunk. Egy más találkozási formát. A párbeszédet. Ezért nem hagyományos a forma, a tartalom, a szerkesztés.
Fontosnak tartjuk az egyén és a közösség kapcsolatának bemutatását. A hétköznapi élet sokszor eseménytelen oldalának felfedezését. 
Érdekes számunkra, hogy különböző régiókban élő magyar emberek mit tudnak egymásról? Milyen jövője van, egész kistérségekben, főleg a diaszpórában egy magyar közösségnek? Az erdélyi magyar közösség versenyképes vagy csak a túlélésért küzd? Miért szorul háttérbe a magyar középosztály és sokszor a vállalkozói réteg is? A házasság intézménye van válságban, vagy maga az ember?