Letölthető könyvek

Alapszabályzat
RMKDM
Alapszabályzat
A Romániai Magyar Kereszténydemokrata Mozgalom Alapszabályzata
Arcok könyve
Sorbán Attila
Arcok könyve
Az Arcok Könyve a Háló legnagyobb bárkája volt. Végtelen közönnyel ringott a Háló lomha hullámain. Mindenki rajta volt, aki számított. A világon mindenki. Olyannyira, hogy akiről az Arcok Könyve nem tudott, az nem is létezett. Az emberek mindenüket megosztották. Életük minden pillanatát.
HTML
Az asszony nem ember?
Murádin László
Az asszony nem ember?
A nyelv gazdagsága és sokszínűsége vitathatatlan. A kérdés csak az, hogy ki-ki birtokában van-e a nyelvi és nyelvtani változatoknak, ismeri-e a stilisztikai lehetőségeket, a fogalmazás és szerkesztés szabályait?
EPUB
Szebeni vihar
Tabéry Géza
Szebeni vihar
A század az úton állt. Esteledett. Indulás előtt a következő szónoki mesterműben fordultam katonáimhoz: - Mindenki fogja be a száját. ...
EPUB
A váradi nők
K. Nagy Benő
A váradi nők
A régi váradi nők a honleányi hűség és szeretetben Szigetvár és Eger nőivel egy színvonalon álltak, a mai váradi nők is minden tekintetben megérdemlik a jó honleány nevet...
EPUB
Várad a viharban
Katona Béla
Várad a viharban
Az 1946-ban kiadott Várad a viharban című kordokumentum Zsolt Béla előszavával kezdődik. A kötet riportregénynek is felfogható, mely a nagyváradi zsidók és az ukrán fronton dolgoztatott, megkínzott munkaszolgálatosok sorsát vezeti végig nagy részletességgel.
EPUB
Utak és nevek
Murádin László
Utak és nevek
Az beszéli helyesen anyanyelvét, aki ismeri és használja környéke, a vidék, a táj, a tágabb értelemben földrajzi egység településeinek nevét, e nevek anyanyelvi formáit, azokat a közelebbi és távolabbi helységneveket, ahol ősei megtelepedtek, élték mindennapi küzdelmüket fennmaradásukért.
EPUB
Nagyváradi négyes honvédek a Nagy Háborúban
Péter I. Zoltán
Nagyváradi négyes honvédek a Nagy Háborúban
A szerző, a hadszíntéri események tömör összefoglalása mellett, elsősorban a korabeli sajtóanyagok felhasználásával, párhuzamba állítja a tűzvonalbeli és a hátországi történéseket.
EPUB